Visie en werkwijze


Als vitaalcoach werk ik vanuit een holistische benadering. Dit betekent dat ik naar de mens in zijn totaliteit kijk om zo meer inzicht te krijgen in de oorzaak van het probleem. Lichaam, gedachten, gevoel en intuïtie vormen namelijk een eenheid en zijn niet los van elkaar te zien. De behandeling bestaat altijd uit een combinatie van verschillende methodes. 
 
Intakegesprek
Het behandeltraject start na een uitgebreid intakegesprek. Tijdens dit gesprek komen jouw wensen, de anamnese, voeding-, beweeg- en leefpatroon, eventuele aanwezigheid van stress, gezondheidsproblemen en medicijngebruik aan de orde. Hieruit zal blijken welke werkvorm we gaan inzetten. Tijdens dit eerste consult zal ik diverse metingen doen, waaronder je gewicht, en zal ik jouw vetpercentage berekenen. Aan de hand van een aantal voorbeeldmenu’s geef ik je voorlichting, praktische tips en adviezen voor een verantwoord voedingspatroon. Vervolgens zullen we in de speciale sportruimte een eerste aanzet doen om in beweging te komen. Samen bespreken we wat de mogelijkheden zijn voor de vervolgstap. Veelal adviseer ik jou om het 12 weken Fit & Vitaal Programma te doorlopen. Dit programma stem ik af op jouw specifieke wensen en mogelijkheden. (klik hier voor informatie).
 
Vervolgconsult
Als je niet kiest voor het 12 weken Fit & Vitaal Programma, dan zullen er na het intake gesprek vervolgconsulten volgen. In dit traject bied ik verdere begeleiding bij je lifestyle verandering. Wat gaat goed en waar loop je tegen aan? Regelmatig gaan we wegen, meten en berekenen wat je vetpercentage is om je vorderingen te bepalen.

Coaching
Tijdens de intake of gedurende het 12 weken Fit & Vitaal Programma kan blijken dat er een meerdimensionale aanpak van toegevoegde waarde kan zijn. Omdat ik door de jaren heen verschillende studies ten aanzien van vitaliteit en gezondheid heb gevolgd, zet ik verschillende methoden in die dit ondersteunen. Ieder mens is immers uniek en dat vraagt op een op maat gemaakt programma waarbij we samen zoeken naar de antwoorden, die je lichaam je vraagt. Als Orthomoleculair Gewichtsconsulent wil ik je inzicht en handvatten geven waarom processen in het lichaam verstoord raken en hoe we die kunnen omdraaien. De Methodes die ik daarvoor inzet zijn o.a. Touch for Health, Stress Release, Bach Bloesems, fytotherapie en voedingssupplementen.

Heb je zin om aan de slag te gaan? Kom dan in beweging en maak geheel vrijblijvend een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek of Personal Training. (Klik hier voor contactformulier en overige contactgegevens).
Vitaalcoach Mirjam de Ridder
Vitaalcoach Mirjam de Ridder
 
Ik ben Mirjam de Ridder, getrouwd en moeder van twee kinderen. Vanaf 2000 ben ik mij gaan richten op mijn passie: “Holistische geneeswijze en de relatie tussen voeding en gezondheid”. Naast mijn baan bij een Natuurvoedingswinkel in IJsselstein heb ik mij jarenlang verder ontwikkeld met (praktijk)studies. Al deze kennis en vaardigheden zet ik nu graag in bij het begeleiden van mensen, die hun vitaliteit willen verhogen. Tevens werk ik als Vitaalcoach bij de Politie Eenheid Rotterdam en het Franciscus Gasthuis & Vlietland Ziekenhuis. Ondervermelde opleidingen en cursussen hebben mijn kennis en leven verrijkt.
 
 • Touch for Health 1 t/m 4
 • Edukinesiologie/Braingym
 • Leefblind 1 & 2
 • Stress Release 1 t/m 4
 • Voedingsleer
 • Bach bloesemtherapie
 • Reiki
 • Life Coach (NOBCO erkend)
 • Gewichtsconsulent (BGN geregistreerd)
 • Functional Personal Trainer (NASM & EFHA erkend)
 • HBO Medische basiskennis
 • Orthomoleculair Gewichtsconsulent Oerslank
 • Trainingen en symposiums inzake voedingssupplementen en fytotherapie, chronische ziekten, stress en depressie, hart- en vaataandoeningen, spijsverteringsproblemen, zuurbase balans, overgang enz.